XLV

Igazán multifunkcionális

Tegye az életét minden tekintetben egyszerűbbé. Az XLV stílusos és praktikus, mind szabadidő-autóként, mind munkavégzéshez.

Fedezze fel az új XLV-t!

Design

Ez az izgalom

A határozott külső a madár szárnyára emlékeztet repülés közben, kalandokat ígérve, a hűtőrács pedig ugyanakkor ügyesen integrálja a fényszórókat magában.

Tágasság

Öröm az egész családnak

Pakolja be a kerékpárokat vagy akár a golffelszerelést is, és induljon útnak! Az XLV már várja, hogy villámgyorsan oda vigye Önt, ahová csak akarja. Az XLV könnyű hozzáférést biztosít a csomagtérhez, örömöt szerez a vezetés során, és öt ember számára is elegendő helyet nyújt.

Technológia

Öröm a vezetésben

A kombinált műszerek úgy vannak elosztva, hogy könnyedén hozzáférhetők legyenek. A sportos, „D” alakú kormány optimális fogást biztosít, a fűthető bőrbevonat pedig puha, télen meleg tapintású. Az attraktív, hengeres műszerek megkönnyítik a felismerést, emellett háttérszínük a vezető választása szerint állítható be.

Design

Részletek

Harmónia és dinamika

Az autó friss dinamikáját elegáns, finoman kidolgozott részletek teszik teljessé, amelyek az XLV-nek a jellegzetes városi eleganciát kölcsönzik, és minőséget sugároznak.

LED-es, kombinált hátsó lámpák

Hátsó lökhárító ködlámpával

A C-oszlop csillogó felületkezelése

Elegáns krómvonal a szélvédő és az övvonal alatt

Halványezüst hangsúlyok a lökhárítón

(világos színű alapfényezés esetén)

Fényszóró

LED-es nappali menetfénnyel

Visszapillantó tükrök

LED-es irányjelzőkkel

Sötétszürke hangsúlyok a lökhárítón

(sötét színű alapfényezés esetén)

Stílusos tetősín

Színkonfigurátor

 • GRAND fehér

 • SPACE fekete

 • SILENT ezüst

 • TECHNO szürke

 • DANDY kék

 • REDDISH ORANGE

carousel carousel carousel carousel carousel carousel carousel

Belső

KÖNNYEN ÁTTEKINTHETŐ MŰSZERFAL, SZEMÉLYRE SZABHATÓ FUNKCIÓKKAL

A jó fogású, finom bőrrel borított, csapott aljú sportkormány, az állítható színvilágú LED műszeregység, a 7” képernyővel ellátott multimédiás navigációs egység mind az Ön kényelmét szolgálják.

carousel

Kényelem

Élvezetes kényelem bármilyen körülmények között

Az XLV számos olyan megoldást tartalmaz, amelynek célja, hogy az utat tiszta örömmé tegye. Fűthető első ülések, a vezetőülés kétfokozatú ülésszellőzéssel, a hátsó ülések 32,5-os szögben döntve, kétzónás automata klíma hőmérséklet-érzékelővel és digitális kijelzővel – ezeknek az elemeknek köszönhetően ki sem akar majd szállni az új XLV-jéből!

carousel
carousel
carousel
carousel

Tágasság

A karosszéria a C-oszlop mögött meghosszabbodott, így még nagyobb csomagtér áll rendelkezésre még sokfélébb rakományokhoz, egyben még több helyet biztosítva az utasok számára. A sportcoupé karakterű, alacsony tetővonal hangsúlyozza az autó sportos dizájnját, a lefelé tartó A- és C-oszlop pedig még szélesebb és nyitottabb megjelenést kölcsönöz az autónak oldalról.

carousel
carousel
carousel

Sok további raktér

A csomagtér térfogata 720 literre nőtt. A hátsó ülések 60:40 arányban vagy teljesen ledönthetők, amivel a csomagtér térfogata még tovább növelhető. A csomagtér zsebes tartókkal, 12 V-os csatlakozóaljzattal és kettős csomagtérpadlóval van felszerelve.

Praktikus megoldások

Okos SUV

A teljes belső tér számos további, decens tárolórekeszt kínál. A középkonzol elég nagy ahhoz, hogy abban egy iPad is elhelyezhető legyen, az utasoldali kesztyűtartó pedig kényelmes tálcával van kialakítva. Az összes ajtóban oldalrekeszek találhatók, amelyekben akár 1,5 l-es palack és számtalan egyéb dolog elhelyezhető.

Multifunkciós tartó (balra)

Multifunkciós tartó (jobbra)

Elasztikus szalag az első üléseken

Hátsó ülések

Teljesen lehajthatók (1294 l)

Alkossa meg autóját

igényei szerint

Technológia

Motor

A motorban igazi erő szunnyad

Az XLV benzin- vagy dízelmotorral is rendelhető – mindkettő 1,6 literes. Mindkét motor teljesíti az Euro 6 kibocsátási norma előírásait, és kézi vagy hatfokozatú automata váltóval működik együtt. A motorok két- és összkerékhajtásra is alkalmasak. Az új e-XGi 160 benzinmotor max. teljesítménye 128 LE 6000 1/min fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka pedig 160 Nm 4600-as fordulatszámon, így optimális erőt biztosít mind a városi használat során, mind autópályán. Az NVH rendszer kiváló zaj- és rezgéscsökkentésről gondoskodik, fáradság nélküli utazást lehetővé téve. A másik motor, a dízeles e-XDi 160 (max. teljesítmény 115 LE 3400–4000-es fordulatszámon, 300 Nm forgatónyomaték 1500–2500-as fordulatszámon) célja a takarékos üzemanyag-fogyasztás és a tökéletes teljesítmény kettőse. Az E-VGT típusú turbófeltöltő ötödik generációja a legmagasabb motorteljesítményről gondoskodik, különösen alacsony, illetve közepes sebesség esetén.

carousel
carousel
carousel

Vezetési élmény úton és terepen

A nagyobb szilárdság és biztonság érdekében a motor és az első kerekek az elülső motorkerethez vannak rögzítve, melynek során a MacPherson rugóstagok maximális menetkényelemről és optimális menetstabilitásról gondoskodnak, még magas sebesség mellett is. Ennek érdekében a hátsó felfüggesztés rugós, csatolt lengőkaros kivitelű. Az összkerékhajtású változatnál a vezető számára soklengőkaros felfüggesztés áll rendelkezésre, ami kényelmes utazást ígér, a nagyobb kerékemelés pedig maximális tartásról gondoskodik a terepen.

A vezető a kormány esetében három érzékenységi fokozat közül választhat, így a megfelelő reagálás állítható be a mindenkori körülményektől függően.

Sport

„Sport” módban nagy sebesség mellett megnő a kormány érzékenysége, így biztosított az optimális kontroll és a precizitás a vezetés során.

Normál

Normál módban közepes és nagy sebesség mellett a kormány normál ellenállása érezhető.

Comfort

„Comfort” módban a kormányzás parkoláskor és kis sebesség mellett gyerekjátékká válik.

Az automata váltós változatnál aktiválható a három intelligens vezetési mód egyike, így a motor teljesítménye az adott vezetési körülményekhez és az útviszonyokhoz igazítható.

Eco

„Eco” módban csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás.

Power

A „Power” mód előzéskor aktiválható, mivel megnöveli a motor forgatónyomatékát.

Winter

A „Winter” mód lehetővé teszi az indulást második sebességfokozatban, így segít megakadályozni a kerekek kipörgését a jeges utakon.

Aktivált AWD rendszerrel a hajtóerő 60%-a a hátsó, 40%-a pedig az első kerekekre jut. A rendszer különböző bonyolult komponensekkel és speciális kialakítású alvázzal működik együtt, aminek eredményeként a jármű terepen is simán, kényelmesen és biztonságosan halad.

Kétkerékhajtás

Összkerékhajtás a nagyobb menetstabilitás érdekében

A forgatónyomaték 50:50 arányú elosztása (összkerékhajtás differenciálzárral)

carousel

Biztonság

A család biztonsága az első

BIZTONSÁGBAN A VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZEREKKEL

Az XLV opcionálisan számos olyan új vezetéstámogató rendszerrel lehet felszerelve, amely a vezetést kellemesebbé és biztonságosabbá teszi.

ÜTKÖZÉSFIGYELMEZTETÉS (FCW)

A rendszer figyelmezteti a vezetőt az ütközés veszélyére.

AUTOMATA VÉSZFÉKEZŐ RENDSZER (AEBS)

60 km/órás sebességig az AEBS önműködően vészfékezést hajt végre, ha a vezető nem reagál a ráfutásos ütközés fenyegető veszélyére.

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER (LDW)

Az LDW figyelmezteti a vezetőt, ha azt érzékeli, hogy a jármű figyelmetlenségből – irányjelző használata nélkül –, véletlenül el akarná hagyni a sávját.

SÁVTARTÓ ASSZISZTENS (LKAS)

Amennyiben a vezető véletlenül elhagyná a sávját és áthaladna a forgalmi sáv jelölésein, az LKAS enyhe ellenkormányzással visszavezeti az autót a sávjába.

TÁVOLSÁGIFÉNYSZÓRÓ-ASSZISZTENS (HBA)

A HBA észleli a szemből érkező és az autó előtt haladó járműveket, és automatikusan vezérli a fő távolsági fényszórók be- és kikapcsolását.

TÁBLAFELISMERŐ RENDSZER (TSR)

A rendszer észleli a sebességkorlátozásokat az út mentén és tájékoztatja a vezetőt a műszerfalban található kijelzőn keresztül.

7 légzsák

7 légzsák

Az utasok biztonsága számunkra a legmagasabb szintű prioritás. Összesen 7 légzsák (első, oldal-, függöny- és a vezető számára térdlégzsák) az utasok maximális védelme érdekében.
szerkezet

A szerkezet 71,4%-a nagy szilárdságú acélból készül

Az autó szerkezeti kialakításához a gyártó túlnyomórészt (71,4%) nagy szilárdságú, nem deformálódó acélt használ fel, ami ütközés esetén minimálisra csökkenti a váz deformálódását és maximálisra növeli az utasok biztonságát. A passzív biztonság érdekében a karosszéria 38,5%-a a legkorszerűbb, nagy szilárdságú acélból készül. Az autó 10 legfontosabb pontja rendkívül erős, melegen hengerelt anyagokkal van megerősítve.

Aktív biztonság

Intelligens biztonsági rendszerek


Mindegy, milyen útviszonyok uralkodnak – az XLV-vel biztonságban van az úton!

ELEKTRONIKUS MENETSTABILIZÁLÓ RENDSZER (ESP)

Az elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyeli az útviszonyokat és a jármű állapotát, és kiigazítja a motor teljesítményét és a fékerőt, ha az a veszély fenyeget, hogy a vezető elveszíti uralmát a jármű felett.

ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER (TPMS)

A TPMS folyamatosan ellenőrzi az abroncsok nyomását, és a veszély mértékétől függően tájékoztatja a vezetőt minden változásról.

VISSZAGURULÁS-GÁTLÓ (HSA)

A fékerő megtartásával a HSA megakadályozza az autó visszagurulását az emelkedőkön.

TOLATÓKAMERA

A nagy látószögű tolatókamera a 7”-os kijelzővel együtt jó tájékozódást garantál tolatás esetén, éjszaka is. A kamerával a parkolás még a legszűkebb helyre sem jelent gondot többé.

FÉKÚT

Elöl és hátul nagyméretű féktárcsák gondoskodnak az optimális fékezési teljesítményről minden vezetési helyzetben.

KETTŐS ÖVFESZÍTŐK

A kettős övfeszítők legkorszerűbb rendszere, automatikus előfeszítéssel a jobb tartás és védelem érdekében ütközés esetén.

Felszereltség és technikai adatok

XLV "std" felszereltség

bruttó 4 590 000 Ft-tól

 • AEBS automata vészfékező rendszer
 • HDC lejtmenet vezérlő
 • Sebességtartó automatika
 • Fedélzeti számítógép 3,5" LCD kijelzővel
 • Elektronikusan állítható és fűthető külső tükrök

XLV "std plus" felszereltség

bruttó 4 790 000 Ft-tól

A STD felszereltség felett:

 • RDS rádió, MP3 játszó, 6 hangszóróval
 • Behajtható indítókulcs + távirányítású központi zár
 • Bluetooth telefon kihangosító

XLV "dlx" felszereltség

bruttó 5 379 000 Ft-tól

A STD PLUS felszereltség felett:

 • Esőérzékelős ablaktörlők
 • Ülésfűtés elől
 • Térd légzsák a vezetőoldalon
 • Super Vision műszeregység (6 színben választható műszerfalvilágítással)
 • Állítható magasságú vezetőülés
 • Kétzónás automata légkondícionáló

XLV "dlx plus" felszereltség

bruttó 5 779 000 Ft-tól

A DLX felszereltség felett:

 • Fűthető kormánykerék
 • Bőr üléskárpit és ajtóborítás
 • 18" könnyűfém keréktárcsák 215/45 R18 gumikkal

Felszereltség

Megnevezés STDSTD plusDLXDLX plus
Motorok
XLV 1.6 e-XGI 128 LE / 160 Nm benzin5 390 000 Ft
4 590 000 Ft
5 590 000 Ft
4 790 000 Ft
6 179 000 Ft
5 379 000 Ft
6 579 000 Ft
5 779 000 Ft
XLV 1.6 e-XDI 115 LE / 300 Nm dízel6 145 000 Ft
5 145 000 Ft
6 345 000 Ft
5 345 000 Ft
6 934 000 Ft
5 934 000 Ft
7 334 000 Ft
6 334 000 Ft
Csomagok
Aisin 6 sebességes automata váltó Eco-Power-Winter választható üzemmóddal449 000 Ft449 000 Ft449 000 Ft449 000 Ft
AWD automatikus összkerékhajtás 50-50%-os arányban fixre zárható nyomatékelosztással (csak automata váltóval rendelhető!)499 000 Ft499 000 Ft499 000 Ft499 000 Ft
Start-stop motorvezérlő rendszer (csak manuál váltós változatokhoz rendelhető)149 000 Ft149 000 Ft149 000 Ft149 000 Ft
Napfénytető becsípődésgátlóval (nem rendelhető dízel manuális változatokhoz)--199 000 Ft199 000 Ft
Biztonság
ABS+EBDXXXX
ESP menetstabilizáló rendszerXXXX
ARP aktív borulás gátlóXXXX
HSA visszagurulás gátlóXXXX
HBA vészfékezés rásegítőXXXX
ESS vészfékezés jelzőXXXX
HDC lejtmenet vezérlőXXXX
FTCS kipörgésgátlóXXXX
AEBS automata vészfékező rendszer (FCW ráfutásos ütközés figyelmeztetéssel)XXXX
Tech csomag: sávelhagyásra figyelmeztető (LDWS), sávtartó asszistens (LKAS), távolsági fényszóró asszisztens (HBA), táblafelismerő rendszer (TSR)159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft
Vezető- és utasoldali légzsák (utasoldalon kikapcsolható)XXXX
Oldallégzsákok előlXXXX
FüggönylégzsákXXXX
Térd légzsák a vezetőoldalon-49 000 FtXX
ImmobilizerXXXX
RiasztóberendezésXXXX
Menet közben automatikusan záródó központi zárXXXX
Biztonsági gyermekzárXXXX
ISOFIX biztonsági gyermekülés rögzítésXXXX
Kettős előfeszítésű biztonsági övek becsatolására figyelmeztető jelzéssel (mind az 5 üléshez)XXXX
Állítható magasságú első fejtámlákXXXX
Hátsó fejtámlák 3 dbXXXX
Belső megjelenés / Kényelem
6 sebességes manuális váltó (GSI funkcióval)XXXX
Sebességtartó automatikaXXXX
Parkolást segítő radar hátul-49 000 Ft--
Parkolást segítő radar elől-hátul--XX
Fedélzeti számítógép 3,5" LCD kijelzővelXXXX
Super Vision műszeregység (6 színben választható műszerfalvilágítással)--XX
4 irányban állítható kormánykerékXXXX
Elektronikus szervokormány sebességfüggő rásegítésselXXXX
Állítható szervorásegítés (Normál - Sport - Comfort mód)XXXX
Bőrborítású csapott aljú sportkormány + bőr váltógomb-XXX
Fűthető kormánykerék---X
Elektronikusan állítható és fűthető külső tükrökXXXX
Elektronikusan behajtható külső tükrök--XX
Automatikusan sötétedő belső visszapillantó tükör--XX
Elektronikus ablakemelők elöl-hátul (vezetőoldalon auto Le funkcióval)XXXX
Vezetőoldali ablakemelő auto Le-Fel funkcióval--XX
Titanium színű belső ajtónyitó kilincsXX--
Krómozott belső ajtónyitó kilincs--XX
Behajtható indítókulcs + távirányítású központi zár -XXX
Intelligens kulcs (kulcsnélküli ajtónyitás- és automatikus zárás, nyomógombos indítás, ESCL elektronikus kormányzár) --99 000 Ft99 000 Ft
Esőérzékelős ablaktörlők--XX
Szakaszosan működő hátsó ablaktörlő mosóvalXXXX
Hátsó ablakfűtésXXXX
Manuális légkondícionálóXX--
Kétzónás automata légkondícionáló--XX
Első könyöktámasz 2 db pohártartóvalXXXX
Hátsó könyöktámasz 2 db pohártartóvalXXXX
Szövet üléskárpitXXX-
Bőr üléskárpit és ajtóborítás---X
Állítható magasságú vezetőülés (térdlégzsákkal együtt rendelendő)-XXX
6 irányban elektronikusan állítható vezetőülés + szellőztethető első ülések (nem rendelhető manuális dízel verziókhoz)---169 000 Ft
60-40 arányban lehajtható és teljesen síkba dönthető hátsó ülésekXXXX
Ülésfűtés elől--XX
Ülésfűtés hátul---X
Szövet szőnyeg garnitúra (dízel manuális verziókhoz csak kiegészítőként elérhető)-XXX
Lehajtható napellenzők beépített piperetükörrel (DLX és DLX Plus felszereltség esetén tükörvilágítással)XXXX
Napszemüveg tartó + LED olvasólámpák a tetőkonzolonXXXX
LED hangulatvilágítás az oldalajtókon és a középkonzolon--XX
Csomagtérfedő roló-XXX
Csomagrögzítő háló (TS7 opcióval együtt nem rendelhető)-XXX
12V-os csatlakozók a középkonzolon és a csomagtérbenXXXX
220V-os csatlakozó a csomagtérben (csak automata váltós verziókhoz rendelhető)49 000 Ft49 000 Ft49 000 Ft49 000 Ft
Audio
Audiovezérlés a kormánykerékrőlXXXX
RDS rádió, MP3 játszó, 6 hangszóróval-XXX
7" Smart Audio érintőképernyős multimedia rendszer USB/AUX csatlakozóval + IPod funkció + tolatókamera + Andriod Auto & CarPlay funkció + DAB--159 000 Ft159 000 Ft
7" Smart Audio érintőképernyős multimedia rendszer HDMI csatlakozóval + tolatókamera + Navigáció teljes Európa térképpel + Mirroring funkció + Andriod Auto & CarPlay funkció + DAB--299 000 Ft299 000 Ft
USB , AUX csatlakozóXXXX
Bluetooth telefon kihangosító-XXX
Külső megjelenés
16" acél keréktárcsák 205/60 R16 gumikkalXX--
16" könnyűfám keréktárcsák 205/60 R16 gumikkal-79 000 FtXX
18" könnyűfém keréktárcsák 215/45 R18 gumikkal--119 000 FtX
18" Diamond Cutting könnyűfém keréktárcsák 215/45 R18 gumikkal--149 000 Ft29 000 Ft
Keréknyomás ellenőrző rendszerXXXX
Defekt javító szettXXXX
Szükség pótkerék 125/80 R16 gumival . Emelt csomagtérpadló, 574 literes csomagtér pótkerék opcióval.69 000 Ft69 000 Ft69 000 Ft69 000 Ft
Króm dekorcsík a szélvédő és az oldalablakok alattXXXX
Színre fényezett külső tükrökXXXX
Külső tükrökbe épített LED irányjelzőXXXX
Szinre fényezett ajtókilincsekXXXX
Projektoros első fényszórók állítható szintszabályzássalXXXX
Xenon első fényszórók állítható szintszabályzással--149 000 FtX
Automatikus fényszóróvezérlés (sötétedésérzékelővel)--XX
LED nappali menetfény elől-hátulXXXX
LED hátsó féklámpákXXXX
Első ködlámpák-XXX
Hátsó ködlámpaXXXX
Hővédő üvegezésXXXX
Solar Control UV- és zajszűrő szélvédő és első oldalablakokXXXX
Privacy sötétített hátsó ablakok és csomagtérablak--XX
Ezüst színű tetősín-49 000 FtXX
Tetősín Black és White csomaghoz --49 000 Ft49 000 Ft
Hátsó spoiler harmadik LED féklámpával--XX
Külső színek
GRAND fehérXXXX
SPACE fekete159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft
SILENT ezüst159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft
TECHNO szürke159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft
DANDY kék159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft
REDDISH ORANGE 159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft159 000 Ft
BLACK CSOMAG (WAA-SAI-ACT külső színekhez): fekete színű tető (tetősínek nélkül) + fekete színű 18" Diamond Cutting könnyűfém keréktárcsák (napfénytetővel együtt nem rendelhető, opcionálisan ezüst tetősínnel rendelhető)--199 000 Ft79 000 Ft
WHITE CSOMAG (LAK-BAS-RAT külső színekhez): fehér színű tető (tetősínek nélkül) + fehér színű külső tükör + ezüst színű 18" Diamond Cutting könnyűfém keréktárcsák (napfénytetővel együtt nem rendelhető, opcionálisan ezüst tetősínnel rendelhető)--199 000 Ft79 000 Ft
Belső színek
BEIGE bézsXXXX
BLACK feketeXXXX
Steppelt barna bőr ülések (csak E29-el együtt rendelhető, nem rendelhető manuális dízel verziókhoz)---99 000 Ft

Technikai adatok

Motor Benzin 1.6 e-XGI 128 LE Diesel 1.6 e-XDI 115 LE
Meghajtás 2WD AWD 2WD AWD
Váltó 6MT 6AT 6AT 6MT 6AT 6AT
Méretek
Hosszúság mm 4440
Szélesség mm 1798
Magasság mm 1605 (1635 tetősínnel)
Tengelytáv mm 2600
Nyomtáv Elöl mm 1555 (18" 1550)
Hátul mm 1555 (18" 1550)
Túlnyúlás Első mm 865
Hátsó mm 975
Hasmagasság mm 167
Első/hátsó terepszög ° 20/20,8
Rámpaszög ° 17
Fordulókör átmérő m 10,6
Csomagtér térfogata liter

720 l pótkerék opció nélkül (ledöntött hátsó ülésekkel 1294) /

574 l pótkerékkel

Súly
Össztömeg kg 1870 1950 1970 2060
Önsúly kg 1315 1345 1450 1405 1425 1535
Vontatható össztömeg Fékezett kg 1000 1500
Fékezetlen kg 500
Motor
Üzemanyag - Benzin Dízel
Hengerűrtartalom cc 1597 1597
Furat x löket mm 76 x 88 76 x 88
Kompresszió - 10,5 : 1 15,5 : 1
Hengerek száma - soros 4 hengeres soros 4 hengeres
Teljesítmény
Maximális teljesítmény kW/
fordulatszám
94,1 / 6000 84,6 / 3400-4000
LE/
fordulatszám
128 / 6000 115 / 3400-4000
Maximális nyomaték Nm/
fordulatszám
160 / 4600 300 / 1500-2500
Maximális sebesség km/h 178 172 172 170 174 174
Üzemanyagtartály liter 47
Károsanyag kibocsátási szint - Euro 6
CO2 kibocsátás (vegyes) ** g/km 179 (173*) 184 192 137-144 
(134-141*)
163-174 173-185
Üzemanyag fogyasztás (vegyes) ** l / 100 km 7,9 (7,6*) 8,1 8,4 5,3-5,5 
(5,2-5,4*)
6,3-6,7 6,6-7,1

* Start-stop motorvezérlő rendszerrel
** WLTP szabvány szerint